GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-02

SOTUS KEPSNYS


300-400g kiaulienos nugarinės be kaulo (4 kepsniai)
70g rūkyto kumpio
50g fermentinio sūrio
4 v.š. cukinijos ir moliūgo padažas
Prieskoniai

Mėsą pamarinuoti prieskoniuose ir kepti keptuvėje. Kai antra pusė beveik apkeps ant viršaus sudėti kubeliais pjaustytą kumpį, padažo ir tarkuoto sūrio. Keptuvę uždengti dangčiu ir pakepti kol išsilydis sūris.

KOMENTARAS: greita, paprasta ir sotu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą