
1 kg virtų bulvių
1/4 virtų bulvių dalies miltų
0,5 a.š. druskos
1 v.š. džiovintų saliero lapų
1 didelis kiaušinis
Padažas:
100g šalto rūkymo šoninės
2 svogūnai
500 ml grietinės
Druskos
Pipirų
Džiovintų petražolių
Džiovintų laiškinių česnakų
Bulves išvirti ir sumalti. Masę padalinti į keturias dalis ir ketvirtąją dalį užpildyti miltais. Įmušti kiaušinį, suberti druską ir saliero lapus gerai išminkyti ir formuoti plonas ilgas virveles. Jas paspausti ir pjaustyti "piršteliais". Dėti į skardą, apšlakstyti aliejumi ir kepti 200C, 25-30min. (kol taps gražios auksinės spalvos).
Supjaustyti šoninę ir svogūnus smulkiai apkepti keptuvėje, įmaišyti prieskonius ir supilti grietinę. Padažą supilti į puodą ar troškinimo indą su dangčiu, ten pat pilti ir iškeptus švilpikus, gerai permaišyti, uždengti dangčiu ir statyti į jau išjungtą, bet karštą orkaitę 5-7 min. švilpikam pailsėti.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: man pasirodė per daug darbo. Šiaip tikėjaus skanesnių, bet gal dar priklauso kokios bulvės, nes manosios buvo labai krakmolingos. Nemanau, kad dar kada juos darysiu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą