GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-02
ŠVILPIKAI
1 kg virtų bulvių
1/4 virtų bulvių dalies miltų
0,5 a.š. druskos
1 v.š. džiovintų saliero lapų
1 didelis kiaušinis
Padažas:
100g šalto rūkymo šoninės
2 svogūnai
500 ml grietinės
Druskos
Pipirų
Džiovintų petražolių
Džiovintų laiškinių česnakų
Bulves išvirti ir sumalti. Masę padalinti į keturias dalis ir ketvirtąją dalį užpildyti miltais. Įmušti kiaušinį, suberti druską ir saliero lapus gerai išminkyti ir formuoti plonas ilgas virveles. Jas paspausti ir pjaustyti "piršteliais". Dėti į skardą, apšlakstyti aliejumi ir kepti 200C, 25-30min. (kol taps gražios auksinės spalvos).
Supjaustyti šoninę ir svogūnus smulkiai apkepti keptuvėje, įmaišyti prieskonius ir supilti grietinę. Padažą supilti į puodą ar troškinimo indą su dangčiu, ten pat pilti ir iškeptus švilpikus, gerai permaišyti, uždengti dangčiu ir statyti į jau išjungtą, bet karštą orkaitę 5-7 min. švilpikam pailsėti.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: man pasirodė per daug darbo. Šiaip tikėjaus skanesnių, bet gal dar priklauso kokios bulvės, nes manosios buvo labai krakmolingos. Nemanau, kad dar kada juos darysiu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą