GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-02
KOLDŪNAI SU BULVĖMIS IR VARŠKE
Tešla:
320g miltų
1 kiaušinis
80ml pieno
80ml vandens
1 v.š. tirpinto sviesto
1 a.š. cukraus
Žiupsnelis druskos
Įdaras:
550g virtų bulvių
1 kiaušinis
200g varškės
1 v.š. džiovintų saliero lapų
Padažas:
6 v.š sviesto
6-8 v.š. grietinės
4-5 v.š. burokine tarka tarkuoto sūrio
Žiupsnelis druskos ir maltų pipirų
Tešlai skirtus produktus suminkyti ir palikti pastovėti 20-30min. Įdarui bulvės sutrinti, įmušti kiaušinį, sudėti varkė, įberti saliero lapus ir viską gerai išmaišyti. Pastovėjusią tešlą plonai iškočioti, išspausti 8cm apskritimus, uždėti įdaro ir formuoti koldūnus. Pagamintus koldūnus sudėti į verdantį vandenį ir virti pasūdytame vandenyje apie 7min.
Padažui keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti grietinę, suberti sūrį, prieskonius ir pakaitinti kol ištirps sūris. Išvirusius koldūnus kiaurasamčiu išgriebti iš vandens, sudėti į lėkštę ir užpilti padažu.
KOMENTARAS: Iš šio kiekio gavosi 40vnt.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą