
Tešla:
320g miltų
1 kiaušinis
80ml pieno
80ml vandens
1 v.š. tirpinto sviesto
1 a.š. cukraus
Žiupsnelis druskos
Įdaras:
550g virtų bulvių
1 kiaušinis
200g varškės
1 v.š. džiovintų saliero lapų
Padažas:
6 v.š sviesto
6-8 v.š. grietinės
4-5 v.š. burokine tarka tarkuoto sūrio
Žiupsnelis druskos ir maltų pipirų
Tešlai skirtus produktus suminkyti ir palikti pastovėti 20-30min. Įdarui bulvės sutrinti, įmušti kiaušinį, sudėti varkė, įberti saliero lapus ir viską gerai išmaišyti. Pastovėjusią tešlą plonai iškočioti, išspausti 8cm apskritimus, uždėti įdaro ir formuoti koldūnus. Pagamintus koldūnus sudėti į verdantį vandenį ir virti pasūdytame vandenyje apie 7min.

Padažui keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti grietinę, suberti sūrį, prieskonius ir pakaitinti kol ištirps sūris. Išvirusius koldūnus kiaurasamčiu išgriebti iš vandens, sudėti į lėkštę ir užpilti padažu.
KOMENTARAS: Iš šio kiekio gavosi 40vnt.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą