
200g avižų dribsnių (ne greit paruošiamų, o normalių)
2-3 dideli kiaušiniai
100g cukraus
0,5 a.š. druskos
Priedai:
100g saulėgrąžų
20g sezamo sėklų
40g razinų „Sultana“
40g auksinių razinų
40g džiovintų papajų
80g džiovintų spanguolių
Sumaišyti sausus ingridientus, po vieną įmušti kiaušinius ir po kiek vieno gerai išmaišyti. Kiek dėti kiaušinių priklauso nuo priedų kiekio, masė turi tik šiek tiek lipti. Jei bus per daug kiaušinių kepant jie bėgs per sausainio kraštus. Valgomu šaukštu masę dėti ant orkaitės skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepti 170-180C, ~20min. Neperkepti, geriau kepti žemesnėje temperatūroje ir ilgiau.

Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: neturėjau avižų dribsnių tai dėjau trijų grūdų. Kepiau iškart abi skardas 140C, 18min. Priedus galite keiti pagal savo norus ir sausainiai gausis kiekvieną kartą vis kitokie.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą