GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-02

AVIŽINIAI SAUSAINIAI


200g avižų dribsnių (ne greit paruošiamų, o normalių)
2-3 dideli kiaušiniai
100g cukraus
0,5 a.š. druskos
Priedai:
100g saulėgrąžų
20g sezamo sėklų
40g razinų „Sultana“
40g auksinių razinų
40g džiovintų papajų
80g džiovintų spanguolių

Sumaišyti sausus ingridientus, po vieną įmušti kiaušinius ir po kiek vieno gerai išmaišyti. Kiek dėti kiaušinių priklauso nuo priedų kiekio, masė turi tik šiek tiek lipti. Jei bus per daug kiaušinių kepant jie bėgs per sausainio kraštus. Valgomu šaukštu masę dėti ant orkaitės skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepti 170-180C, ~20min. Neperkepti, geriau kepti žemesnėje temperatūroje ir ilgiau.

Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: neturėjau avižų dribsnių tai dėjau trijų grūdų. Kepiau iškart abi skardas 140C, 18min. Priedus galite keiti pagal savo norus ir sausainiai gausis kiekvieną kartą vis kitokie.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą