GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-03
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA
350-400g lašišos filė
Marinatui:
1 a.š. medaus
0,5 a.š. grūdėtų garstyčių
0,5 a.š. alyvuogių aliejaus
0,5 a.š. česnakinės druskos
Žiupsnelis pipirų
Sumaišyti marinatui skirtus ingridientus ir aptepti lašišos filė, palikti 1val šaldytuve. Įdėti į kepimo indą ir kepti 180C, 20-25min.
KOMENTARAS: dažniausiai lašišą kepu tik padruskinus ir papipirinus, bet jei norisi pikantiškesnio skonio, tai šis receptas kaip tik.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą