
170g miltų
35g cukraus pudros
100g šalto margarino
2 v.š. šalto vandens
Žiupsnelis druskos
Karamelei:
1/3 skardinės Rududu
1 v.š. sviesto
Šokoladiniam sluoksniui:
100g pieniško arba juodojo šokolado
1 v.š. sviesto
Į miltus sudėti tarkuotą margariną ir gerai rankom išminkyti ,kol gausis trupiniai. Padaryti duobutę ir sudėti druską, cukraus pudrą ir vandenį, išminkykite tešlą. Tešlos ilgai neminkyti, suformuoti rutulį ir dėti į šaldytuvą valandai.
Iškloti tešlą plonu sluoksniu per skardą, subadyti šakute ir kepti 180C, 20 minučių.
Rududu ir sviestą dėti į dubenį, statyti ant vandens ir kaitinti maišant, kol taps skysta, lygia karamele. Dėti ant iškeptos tešlos. Šokoladą taip pat ištirpinti su sviestu ir dėti sluoksnį ant karamelės. Dėti į šaldytuvą keliom valandom, kad atvėstų. Supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.

Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: kadangi mano šokoladas buvo su riešutais, tai jį išlydžius juos sudėliojau anr karamelės ir tada užpyliau šokoladą. Gavosi 14 gabalėlių. Skardos dydis 30cm*11cm.
Puiki dovana pvz šv. Kalėdoms padovanoti didelį batonėlį "TWIX".
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą