
400g silkės
300g marinuotų burokėlių
2 vidutinio dydžio bulvės
2 vidutinio dydžio morkos
3 kiaušiniai
1 mažas svogūnas
150-200ml majonezo
Druskos
Šviežiai maltų pipirų
Bulves ir morkas nuplauti po tekančiu vandeniu, gerai nušveičiant plovimo kempinės šiukrščiąja puse ir virti su lupenimis atskirose puodose kol suminkštės (20-30min). Išvirusias atvėsinti. Kiaušinius virti 10min. Atvėsinti šaltame vandenyje. Silkė supjaustyti kubeliais. Morkas, bulves, kiaušinius taip pat supjaustyti kubeliais. Svogūna supjaustyti mažais kubeliais ir sumaišyti su silke su 2 v.š. majonezo. Ant lekštės dėti torto kepimo formos kraštus ir sluoksniuoti: bulvės + druska + aptepti majonezu + silkė su svogūnais + morka + pipirai + kiaušiniai + majonezas + burokėliai. Prieš patiekiant nuimti sieneles, papuošti majonezu ir žalumynais.
KOMENTARAS: galima sluoskniuoti ir gilioje lekštėje, tik iš pradžių įkloti maistinę plėvelę, sluoksniuoti atvirkštine tvarka, prieš patiekiant apversti ant serviravimo lekštės ir papuošti.
Daryta lygiai taip pat, tik į vidų įdėjau stiklinę, kad gautųsi žiedas ir apibarsčiau granato sėklomis (granatas 0,5kg), tik kol automobiliu pasiekė kelionės tikslą granatų sėklos nubyrėjo :) Man asmeniškai su granatu dar skaniau.
Kalėdinis variantas:

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą