GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-02

SILKĖS SU BULVĖMIS APKEPAS


400g marinuotos silkės
4-5 vidutinės bulvės
1 vidutinio dydžio svogūnas
5 v.š. grietinės
2 v.š. aliejaus
Druska
Šviežiai malti pipirai

Bulves nuplauti po tekančiu vandeniu, gerai nušveičiant plovimo kempinės šiurkščiąja puse ir išvirti su lupenimis. Išvirusias nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Supjaustyti silkę. Stiklinį indą patepti aliejumi, sudėti bulves, silkę sumaišytą su kubeliais pjaustytu svogūnu, padruskinti, papipirinti, aplieti grietine ir kepti 200C, 15min.

Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: skoniu likau sužavėta, nes jis daug geresnis nei valgyti šiaip silkę su virtomis bulvėmis. Aš dar papildomai į silkę ir svogūną įmaišiau 3v.š. cukinijų mišrainės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą