GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-02

KEPTI POMIDORAI


4 vienodo dydžio pomidorai
4-6 skiltelės česnako
Sauja šviežių petražolių
Druska
Šviežiai grūsti pipirai

Nuplautus pomidorus padėti žaliu viduriuku žemyn, viršų įpjauti skresai ir išilgai iki pusės. Kiekvieną gautą lapelį atsargiai peiliu atskirti nuo minštimo, kad labiau prasiskleistų. Vidų apibarsti druska, pipirais, smulkintais česnakais ir smulkintomis petražolėmis. Kepti 180C, 15-20min.

Šaltinis rusų laida “Kulinarinis reidas”

KOMENTARAS: petražolių neturėjau, bet ir be jų buvo skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą