GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-02
BATONO UŽKANDIS
1 ilgas prancūziškas batonas
60g rūkyto kumpio
100g marinuotų agurkų
100g kambario temperatūros sviesto
60g majonezo
150g fermentinio sūrio
Kumpį, agurkus supjastyti kubeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka. Sviestą, majonezą ir sūri sumaišyti iki vientisos masės. Padalinti pusiau, į vieną dalį dėti kumpį, į kitą agurkus. Kiekvieną gerai išmaišyti ir aptepti perpjautą batoną. Kepti 180C, 15min.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: neturėjau alyvuogių tai dariau su agurkais, bet man nelabai jie tiko. Su alyvuogėm turėtų būti daug skaniau. Aš dariau su namuose keptais pradedančiojo batonais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą