GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-01

KREKERIŲ TORTAS


200g žuvyčių formos sūrių krekerių
200g fermentinio sūrio
3 kiaušiniai
200g rūkyto kumpio
150g marinuotų agurkų
250-300ml majonezo
Druskos
Šviežiai maltų pipirų

Kiaušinius virti 10min. Atvėsinti šaltame vandenyje ir supjaustyti kubeliais. Sūrį sutarkuoti burokine tarka. Kumpį, agurkus supjaustyti kubeliais. Viską sumaišyti, ant lekštės dėti torto kepimo formos kraštus, sudėti gautą masę, ją išlyginti ir leisti pastovėti šaldytuve, kad įsigertų majonezas (1val). Papuošti.

Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: aš jį dariau iš vakaro, tai realiai stovėjo per naktį iki pietų, man nepatiko, nes nesijautę krekerių traškumo, jie jau buvo per minkšti. Geriausia jį daryti 1-2val prieš valgant, tada jis skaniausias. Rūkytą kumpį galima keisti krabų lazdelėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą