GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-01
SALOTOS SU KRABŲ LAZDELĖMIS
150g virtų ryžių
4 kiaušiniai
2 vidutinio dydžio morkos
1 mažas svogūnas
300g krabų lazdelių
150-200ml majonezo
Druskos
1 a.š. indiško kario
Šviežiai maltų pipirų
Papuošimui:
250g marinuotų pievagrybių
Žirnelių
Morkas sutarkuoti burokine tarka,svogūną supjaustyti kubeliais ir pakepinti su trupučiu aliejaus. Kiaušinius virti 10min. Atvėsinti šaltame vandenyje. Ryžius išvirti su indišku kariu ir ataušinti. Krabų lazdeles supjaustyti ir apkepti su trupučiu aliejaus, kad apskrustų. Kiaušinius supjaustyti kubeliais. Ant lekštės dėti torto kepimo formos kraštus ir sluoksniuoti: ryžiai + druska + morka su svogūnu + majonezas + krabų lazdelės + majonezas + kiaušiniai + pipirai + majonezas + pievagrybiai + žirneliai.
Šaltinis originalus receptas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą