GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-08

SUKTA DUONELĖ


1 st. šilto vandens
1 st. kukurūzų miltų
2 st. kvietinių miltų
1a.š. sausų mielių
3v.š. alyvų aliejaus (galima ir saulėgrąžų)
1a.š. cukraus
1a.š. druskos
Užpilui:
5v.š. alyvų ar kito aliejaus
4 skiltelės česnako
3v.š. bazilikų, petražolių, raudonėlių, laiškinio česnako

vandenyje išmaišyti mieles su cukrumi ir palikti kol suputos (10-15min). Užpilui aliejų sumaišyti su prieskoninėmis žolelėmis, įspausti česnaką ir gerai išmaišyti.
Į didelį indą supilti sijotus miltus, įberti druską, supilti aliejų, mieles, sumaišyti, išminkyti ir palikti šiltai kol pakils dvigubai (~1val). Pakilusią tešlą vėl išminkyti, iškočioti ant stalo apibarstyto miltais, aptepti užpilu ir supjaustyti juostelėmis. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir imant po vieną juostelė susukti duonelę. Paliti 30min pakilti.

Kepti 200C, 25-30min, kol viršus truputėli paruduos.

Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: žoleles dėjau džiovintas, bet su šviežiomis būtų skaniau. Jei neturie kukurūzų miltų galite naudoti vien kvietinius. Duonelė valgoma plėšant po vieną juostelę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą