GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-08
ŠOKOLADINIAI SAUSAINIAI „TRIUFELIAI“
200g juodojo šokolado
90g sviesto
110g cukraus
Žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
1 a.š. vanilio cukraus
200g miltų
15g nesaldžios kakavos miltelių
1/2 a.š. kepimo miltelių
3/4 stiklinės cukraus pudros
Nedideliame puode storu dugnu ant silpnos ugnies nuolat maišant ištirpinti šokoladą ir sviestą iki vientisos masės. Nukelti puodą nuo ugnies, suberti cukrų ir gerai išmaišyti, kol ištirps. Po vieną dėti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti mikseriu. Suberti vanilinį cukrų. Persijoti miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Suberti į šokolado masę ir gerai išmaišyti. Uždengti puodą plėvele ir 1 valandai pastatyti į šaldytuvą.
Suberti cukraus pudrą į nedidelį indą. Arbatiniu šaukšteliu atgnybti tešlos ir delnais suformuoti rutuliuką. Rutuliukus po vieną dėti į cukraus pudrą ir gerai apvolioti (sausainis turi būti padengtas storu pudros sluoksniu). Dėti į orkaitės kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi 4 cm atstumu.
Kepti 160C, 10-15min. Iškepusius sausainius 2 min. aušinti skardoje, vėliau perkelti ant grotelių ir visiškai ataušinti. Laikyti sandariame inde.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: kepant sausainiai sutrūkinėja. Gavosi 2 kepimo skardos, 31 sausainis, bet galima daryti dar mažesnius, kaip vieno kąsnio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą