
200g juodojo šokolado
90g sviesto
110g cukraus
Žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
1 a.š. vanilio cukraus
200g miltų
15g nesaldžios kakavos miltelių
1/2 a.š. kepimo miltelių
3/4 stiklinės cukraus pudros
Nedideliame puode storu dugnu ant silpnos ugnies nuolat maišant ištirpinti šokoladą ir sviestą iki vientisos masės. Nukelti puodą nuo ugnies, suberti cukrų ir gerai išmaišyti, kol ištirps. Po vieną dėti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti mikseriu. Suberti vanilinį cukrų. Persijoti miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Suberti į šokolado masę ir gerai išmaišyti. Uždengti puodą plėvele ir 1 valandai pastatyti į šaldytuvą.
Suberti cukraus pudrą į nedidelį indą. Arbatiniu šaukšteliu atgnybti tešlos ir delnais suformuoti rutuliuką. Rutuliukus po vieną dėti į cukraus pudrą ir gerai apvolioti (sausainis turi būti padengtas storu pudros sluoksniu). Dėti į orkaitės kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi 4 cm atstumu.

Kepti 160C, 10-15min. Iškepusius sausainius 2 min. aušinti skardoje, vėliau perkelti ant grotelių ir visiškai ataušinti. Laikyti sandariame inde.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: kepant sausainiai sutrūkinėja. Gavosi 2 kepimo skardos, 31 sausainis, bet galima daryti dar mažesnius, kaip vieno kąsnio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą