GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-08

SALDAINIAI „ŠOKOLADINIS BANANAS“


3-4 dideli bananai
50-70g pieniško šokolado
50-70g baltojo šokolado
100g kokoso drožlių
Trumpų medinių arba plastmasinių iešmelių
Atskiruose induose išlydyti šokoladus (bliudelį su šokoladu pastatyti ant verdančio puodo su vandeniu, kad šokoladas ištirptų nuo susidariusių garų). Bananus nulupti ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Banano gabaliukus mirkyti į norimo skonio šokoladą, apvolioti kokoso drožlėse, įsmeigti pagaliuką ir perkelti į serviravimo lėkštę. Laikyti šaldytuve 30min arba kol sustings šokoladas.

Šaltinis originalus receptas

KOMENTARAS: Nerealaus skonio, viršus traškus, vidus minktas ir saldus. Tikrai gaminsiu daug kartų. Galima laikyti šaldytuve apie 2 dienas. Apvoliojimui galima naudoti smulkintus riešutus, sausainius, aguonas ir t.t.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą