GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-08

SALDAINIAI „RAFAELO“


80g nesaldžių kukurūzų
1 skardinė kondensuoto pieno
20vnt migdolų
20-30g kokoso drožlių

Migdolus pavirti 5min vandenyje, nuimti odeles ir apkepti keptuvėje. Kukurūzus sumalti virtuviniu kombainu arba tiesiog sutrinti rankomis. Supilti kondensuotą pieną ir gerai išmaišyti. Arbatiniu šaukšteliu (su kaupu) imti masės, suformuoti rutuliukus, įspausti migdolą ir apvolioti kokoso drožlėse.

Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: na ką aš galiu pasakyti, iš pradžių jie net labai primena „Rafaelo“ saldainius, tačiau, kai kondensuotas pienas įsigeria į kukurūzus jie pasidaro minkšti ir visai nepanašūs. Paskaičiavus kiek išleidau pinigų ingridientams, tai beveik panašiai ir gaunasi, kas pirkti tikrus. Tai nematau reikalo terliotis, nes originalui vistiek šie neprilygs. Beja gavosi 20vnt.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą