
200g miltų
100g kambario temperatūros sviesto arba kepinių margarino
50g cukraus
2a.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynys
90g grietinės
1a.š. kepimo miltelių
2a.š. citrinos žievelės
Aguonų įdarui:
100g maltų aguonų
3v.š. karšto pieno
2 v.š. brendžio
50 gcukraus
2a.š. vanilinio cukraus
80g razinų
1 kiaušinio trynys
likusi citrinos žievelė arba visos citrinos nutarkuota žievelė
Apibarstymui:
cukraus pudros
Sviestą išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinio tryniu. Supilti grietinę ir citrinos žievelę. Berti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Užminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 30 min.
Aguonų įdarui į dubenį berti maltas aguonas, užpilti ant jų karštą pieną, suberti razinas, cukrų (paprastą ir vanilinį), citrinų žieveles, pilti brendį ir kiaušinio trynį. Viską išmaišyti.
Ant stalo paviršiaus pabarstyti miltų. Iškočioti tešlą, dėti aguonų įdarą, paskleisti jį per visą plotą. Susukti atsargiai į ritinėlį, gražiai užspausti abu galus ir dėti ant orkaitės skardos išklotos kepimo popieriumi. Kepti 190C, 20-25min. Ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.

Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: dariau iš dvigubos normos ir tikrai nenusivyliau. Aguonų įdarą naudojau pirktinį jau paruoštą (600-700g). Tik jei darysite iš dvigubos normos tai geriau daryti du nes sunku buvo perkelti ant kepimo skardos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą