GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-06

TRAPUS IR ŠLAPIAS AGUONŲ PYRAGAS


200g miltų
100g kambario temperatūros sviesto arba kepinių margarino
50g cukraus
2a.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynys
90g grietinės
1a.š. kepimo miltelių
2a.š. citrinos žievelės

Aguonų įdarui:
100g maltų aguonų
3v.š. karšto pieno
2 v.š. brendžio
50 gcukraus
2a.š. vanilinio cukraus
80g razinų
1 kiaušinio trynys
likusi citrinos žievelė arba visos citrinos nutarkuota žievelė

Apibarstymui:
cukraus pudros


Sviestą išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinio tryniu. Supilti grietinę ir citrinos žievelę. Berti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Užminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 30 min.
Aguonų įdarui į dubenį berti maltas aguonas, užpilti ant jų karštą pieną, suberti razinas, cukrų (paprastą ir vanilinį), citrinų žieveles, pilti brendį ir kiaušinio trynį. Viską išmaišyti.
Ant stalo paviršiaus pabarstyti miltų. Iškočioti tešlą, dėti aguonų įdarą, paskleisti jį per visą plotą. Susukti atsargiai į ritinėlį, gražiai užspausti abu galus ir dėti ant orkaitės skardos išklotos kepimo popieriumi. Kepti 190C, 20-25min. Ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.

Šaltinis originalus receptas

KOMENTARAS: dariau iš dvigubos normos ir tikrai nenusivyliau. Aguonų įdarą naudojau pirktinį jau paruoštą (600-700g). Tik jei darysite iš dvigubos normos tai geriau daryti du nes sunku buvo perkelti ant kepimo skardos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą