GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-06
BAKLAŽANŲ LAZANIJA SU VIŠTIENA
2 baklažanai
400g konservuotų luptų pomidorų
400g vištienos filė
1 vidutinis svogūnas
2 v.š. pomidorų pastos
80g žalių alyvuogių be kauliukų
150g fermentinio sūrio
Vištienos marinavimui:
2 v.š. alyvuogių aliejaus
4 skiltelės smulkiai pjaustyto česnako
Vištienos filė supjaustyti kubeliais ir pamarinuoti. Tuo metu baklažanus išilgai supjaustyti plonomis riekelėmis ir apkepti keptuvėje. Pasimarinavusią vištieną apkepti su kubeliais pjaustytu svogūnu, tada supiti pomidorus ir pastą ir patroškinti keptuvėje ~15min. Stikliniame inde formuoti sluoksnius: 3 v.š. troškinio + 0,5 baklažanų + daugiau nei pusė troškinio + 0,5 baklažanų + likęs troškinys + tarkuotas sūris + alyvuogės. Kepti 180C, 20-25min. (kepimas tik iš apačios).
KOMENTARAS: Laaaabai skanu. Valgėm su duona, bet kitą kart virsiu bulves.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą