
315g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
¼ a.š. druskos
1 a.š. malto cinamono
1 a.š. malto imbiero
120g kambario margarino
100g rudojo cukraus
100 baltojo cukraus
1 didelis kiaušinis
130g medaus arba melasos sirupo
Apvoliojimui:
50g baltojo cukraus
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Kitame inde išplakti margariną, baltajį ir rudajį cukrų, prieskonius iki purios masės (~2min). Įmušti kiaušinį sudėti medų ir plakti kol gausis vientisa masė. Atsargiai įmaišyti miltų mišinį. Cukrų skirtą apibarstymui supilti į lėkštę. Imti po v.š. tešlos, tarp delnų suformuoti rutuliuką, apvolioti cukruje, suploti delnuose į plokščią apskritimą ir dėti ant orkaitės skardos išklotos kepimo popieriumi. Tarp sausainių palikti ~5cm tarpus. Kepti tik po vieną skardą 180C, ~12min. (kol viršus sukietės, bet vidus vis dar bus minkštas). Iškepusius sausainius ~5min atvėsinti skardoje kambario temperatūroje ir tada perkelti ant grotelių ir atvėsinti visiškai.

Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: imbierą dėjau šviežią, nes miltelių neturėjau. Gavosi 16 sausainių ~12cm skersmens. Laikiau sandariame inde, kad nesudrėgtų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą