
1 apelsino sultys
100g varškės
0,5 stiklinės pieno
1-1,5 stiklinės miltų
Šlakelis vandens
1 kiaušinis
1,5 v.š. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
Žiupsnelis druskos
Apelsininis padažas:
1 apelsinas + 1 aplesino žievelė (sulčių 130ml)
2v.š. citrinos sulčių
5 v.š. cukraus
50g sviesto
0,5 a.š. krakmolo
Kiaušinį išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudėti likusius ingridientus ir išmaišyti. Kepti ant vidutinės ugnies.
Padažui. Nutarkuoti apelsino žieveles, išspausti apelsinų ir citrinos sultis (atskirai). Puode sumaišyti apelsino sultis, cukrų, sviestą, apelsino žieveles ir pastoviai maišant kaitinti ant silpnos ugnies iki užvirimo. Pavirti ~3 minutes kol pilnai ištirps cukraus mišinys ir trupitį sutirštės. Sumaišyti krakmolą su citrinos sultimis ir pilti į verdantį sirupą pastoviai maišant ir pavirti ~2 minutes. Aušdamas padažas sutirštės.
Padažas naudojamas tiek šiltas, tiek karštas ant blynelių arba desertų. Padažas saugomas šaldytuve uždarame inde iki 3 savaičių.
Apelsininis padažas ant lietinių:

Šaltinis originalus padažo receptas
KOMENTARAS: į padažą įdėjau ir citrinos žieveles. Įdealus receptas mėgstantiems apelsiną.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą