GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-05
APELSININIAI VARŠKĖS BLYNELIAI
1 apelsino sultys
100g varškės
0,5 stiklinės pieno
1-1,5 stiklinės miltų
Šlakelis vandens
1 kiaušinis
1,5 v.š. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
Žiupsnelis druskos
Apelsininis padažas:
1 apelsinas + 1 aplesino žievelė (sulčių 130ml)
2v.š. citrinos sulčių
5 v.š. cukraus
50g sviesto
0,5 a.š. krakmolo
Kiaušinį išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudėti likusius ingridientus ir išmaišyti. Kepti ant vidutinės ugnies.
Padažui. Nutarkuoti apelsino žieveles, išspausti apelsinų ir citrinos sultis (atskirai). Puode sumaišyti apelsino sultis, cukrų, sviestą, apelsino žieveles ir pastoviai maišant kaitinti ant silpnos ugnies iki užvirimo. Pavirti ~3 minutes kol pilnai ištirps cukraus mišinys ir trupitį sutirštės. Sumaišyti krakmolą su citrinos sultimis ir pilti į verdantį sirupą pastoviai maišant ir pavirti ~2 minutes. Aušdamas padažas sutirštės.
Padažas naudojamas tiek šiltas, tiek karštas ant blynelių arba desertų. Padažas saugomas šaldytuve uždarame inde iki 3 savaičių.
Apelsininis padažas ant lietinių:
Šaltinis originalus padažo receptas
KOMENTARAS: į padažą įdėjau ir citrinos žieveles. Įdealus receptas mėgstantiems apelsiną.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą