GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-05

TORTAS „BOUNTY“


Pagrindas:
150g kambario temperatūros sviesto
270g miltų
1 kiaušinio trynys
100g cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. kakavos
Kokosinis sluoksnis:
6 kiaušinio baltymai
200g cukraus
200g kokoso drožlių
Kremas:
5 kiaušinio tryniai
200ml pieno
4 v.š. be kaupo cukraus
200g kambario temperatūros sviesto
50ml brendžio:
Aptepimas:
420g grietinėlės
105g cukraus
0,3 a.š. citrinos rūgšties
Papuošimas:
50g baltojo šokolado
Spalvotos maistinių dažų tutelės

Pagrindui sumaišyti trynį, cukrų ir sviestą. Supilti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Išminkyti tešlą. Į 23cm skersmens torto formą nuimamais kraštais išklotą kepimo popieriumi sudėti 2/3 tešlos, paskirstyti tolygiai tešlą ir padaryti per pusę sienelių aukščio kraštus. Likusią tešlą įdėti į šaldymo kamerą.
Kokosiniam sluoksniui baltymus isplakti iki putų, pastoviai maišant po truputį berti cukrų ir plakti kol baltymai taps standūs. Supilti kokosus ir atsargiai išmaišyti šaukštu. Gauta masė uždėti ant padrindo esančio skardoje, likusią tešlą iš kameros užtarkuoti ant viršaus ir kepti 180C, 45min. Iškepusį pilnai atvėsinti.
Kremui trynius, cukrų ir pieną išplakti ir kaitinti ant vandens garų, kol sutirštės (~15min). Atsėsinti iki kambario temperatūros. Sviestą išsukti iki purumo, vis plakant dėti po šaukštą trynių kremo kol bus visas sudėtas, supilti konjaką ir išmaišyti. Gautu kremu aptepti atvėsusį pagrindą su kokosiniu įdaru. Dėti į šaldytuvą kol sustings kremas.
Aptepimui giretinėlę išplakti su cukrumi ir citrinos rūgštim iki standumo. Aptepti tortą ir papuošti tirpintu šokoladu.

Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: jei mėgstate juodą šokoladą, tortą galite puošti ne grietinėle o glazūra (150g giretinėlės, 150g juodo šokolado). Grietinėle užvirti, suberti šokolado drožles ir maišyti kol šokoladas ištirps. Kai masė atšals aptepti tortą. Tortą reikia palaikyti bent jau per naktį šaldytuve.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą