
Pagrindas:
150g kambario temperatūros sviesto
270g miltų
1 kiaušinio trynys
100g cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. kakavos
Kokosinis sluoksnis:
6 kiaušinio baltymai
200g cukraus
200g kokoso drožlių
Kremas:
5 kiaušinio tryniai
200ml pieno
4 v.š. be kaupo cukraus
200g kambario temperatūros sviesto
50ml brendžio:
Aptepimas:
420g grietinėlės
105g cukraus
0,3 a.š. citrinos rūgšties
Papuošimas:
50g baltojo šokolado
Spalvotos maistinių dažų tutelės
Pagrindui sumaišyti trynį, cukrų ir sviestą. Supilti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Išminkyti tešlą. Į 23cm skersmens torto formą nuimamais kraštais išklotą kepimo popieriumi sudėti 2/3 tešlos, paskirstyti tolygiai tešlą ir padaryti per pusę sienelių aukščio kraštus. Likusią tešlą įdėti į šaldymo kamerą.
Kokosiniam sluoksniui baltymus isplakti iki putų, pastoviai maišant po truputį berti cukrų ir plakti kol baltymai taps standūs. Supilti kokosus ir atsargiai išmaišyti šaukštu. Gauta masė uždėti ant padrindo esančio skardoje, likusią tešlą iš kameros užtarkuoti ant viršaus ir kepti 180C, 45min. Iškepusį pilnai atvėsinti.
Kremui trynius, cukrų ir pieną išplakti ir kaitinti ant vandens garų, kol sutirštės (~15min). Atsėsinti iki kambario temperatūros. Sviestą išsukti iki purumo, vis plakant dėti po šaukštą trynių kremo kol bus visas sudėtas, supilti konjaką ir išmaišyti. Gautu kremu aptepti atvėsusį pagrindą su kokosiniu įdaru. Dėti į šaldytuvą kol sustings kremas.
Aptepimui giretinėlę išplakti su cukrumi ir citrinos rūgštim iki standumo. Aptepti tortą ir papuošti tirpintu šokoladu.

Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: jei mėgstate juodą šokoladą, tortą galite puošti ne grietinėle o glazūra (150g giretinėlės, 150g juodo šokolado). Grietinėle užvirti, suberti šokolado drožles ir maišyti kol šokoladas ištirps. Kai masė atšals aptepti tortą. Tortą reikia palaikyti bent jau per naktį šaldytuve.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą