
500g varškės
3v.š. cukraus
1 kiaušinio trynys
2 kiaušinio baltymai
100g miltų
Žiupsnelis druskos
0,5 a.š. vanilinio cukraus
Įdarui:
100g grietinės
1 kiaušinio trynys
2 v.š. cukraus
2v.š. aguonų
Keksiukų formeles ištepti aliejumi ir apibarstyti miltais, pertekliu nukratyti. Varškę ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, tryniu ir baltymais. Suberti miltus ir sumaišyti. Miltų dėti tiek, kad šlapiomis rankomis pavyktų suformuoti 12 blynelių. Miltų nepadauginti. Blynelius dėti į keksiukų formą, kur jie pasidarys dubenėliais.
Įdarui skirtus produktus lengvai paplakti ir vienodai supilstyti į varškės dubenėlius. Apibarstyti aguonomis. Kepti 190C, ~30min. Iškepusius valgyti su mėgstama uogiene ir grietine. Kepant varškėčiai išsipučia, ištraukus iš orkaitės sukrenta.

Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: naudoti tik riebią arba pusriebę varškę, liesa netinka. Ant įdaro tinka ne tik aguonos, bet ir razinos. Prieš dedant įdarą galima uždėti po gabalėlį banano. Jei neturite keksiukų formelių, tai tiesiog suformuokite varškės bliudelius, tik prieš tai pavoliokite miltuose.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą