GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-05

TOBULI VARŠKĖČIAI


500g varškės
3v.š. cukraus
1 kiaušinio trynys
2 kiaušinio baltymai
100g miltų
Žiupsnelis druskos
0,5 a.š. vanilinio cukraus
Įdarui:
100g grietinės
1 kiaušinio trynys
2 v.š. cukraus
2v.š. aguonų

Keksiukų formeles ištepti aliejumi ir apibarstyti miltais, pertekliu nukratyti. Varškę ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, tryniu ir baltymais. Suberti miltus ir sumaišyti. Miltų dėti tiek, kad šlapiomis rankomis pavyktų suformuoti 12 blynelių. Miltų nepadauginti. Blynelius dėti į keksiukų formą, kur jie pasidarys dubenėliais.
Įdarui skirtus produktus lengvai paplakti ir vienodai supilstyti į varškės dubenėlius. Apibarstyti aguonomis. Kepti 190C, ~30min. Iškepusius valgyti su mėgstama uogiene ir grietine. Kepant varškėčiai išsipučia, ištraukus iš orkaitės sukrenta.

Šaltinis originalus receptas

KOMENTARAS: naudoti tik riebią arba pusriebę varškę, liesa netinka. Ant įdaro tinka ne tik aguonos, bet ir razinos. Prieš dedant įdarą galima uždėti po gabalėlį banano. Jei neturite keksiukų formelių, tai tiesiog suformuokite varškės bliudelius, tik prieš tai pavoliokite miltuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą