
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
80g kambario temperatūros sviesto
0,5 stiklinės miltų
1 stiklinė manų kruopų
0,5 citrinos žievelės
1 a.š. kepimo miltelių
Riešutų arba kokoso drožlių
Sirupui:
1,5 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės vandens
Pirmiausia išverdamas sirupas. Į puodą supilti cukrų ir vandenį ir užvirti ir ant mažos ugnies virti ~10min. Atvėsinti.
Kiaušinius, sviestą ir cukrų gerai išplakti. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, manų kruopas, citrinos žievelę ir sumaišyti su ankščiau išplaktu plakiniu. Keturkampę kepimo formą ištepti sviestu, supilti tešlą ir kepti 175C, 20-25min. Viršus t.b. rusvos spalvos. Iškepusį pyragą užpilti sirupu ir leisti atvėsti. Tada apibarstyti kapotais riešutais arba kokoso drožlėmis.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: šlapias ir saldus. Puošiamas pictacijomis, kai kur mačiau ant kiekvieno gabalėlio uždėtas kepintas migdolas. Supjaustytas rombais daug gražiau atrodo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą