GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-05

TURKIŠKAS PYRAGAS REVANI


3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
80g kambario temperatūros sviesto
0,5 stiklinės miltų
1 stiklinė manų kruopų
0,5 citrinos žievelės
1 a.š. kepimo miltelių
Riešutų arba kokoso drožlių
Sirupui:
1,5 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės vandens

Pirmiausia išverdamas sirupas. Į puodą supilti cukrų ir vandenį ir užvirti ir ant mažos ugnies virti ~10min. Atvėsinti.
Kiaušinius, sviestą ir cukrų gerai išplakti. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, manų kruopas, citrinos žievelę ir sumaišyti su ankščiau išplaktu plakiniu. Keturkampę kepimo formą ištepti sviestu, supilti tešlą ir kepti 175C, 20-25min. Viršus t.b. rusvos spalvos. Iškepusį pyragą užpilti sirupu ir leisti atvėsti. Tada apibarstyti kapotais riešutais arba kokoso drožlėmis.

Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: šlapias ir saldus. Puošiamas pictacijomis, kai kur mačiau ant kiekvieno gabalėlio uždėtas kepintas migdolas. Supjaustytas rombais daug gražiau atrodo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą