GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-09
TORTAS „KIVI“
Biskvitui:
50g miltų
2 kiaušiniai
80g cukraus
50g krakmolo
1,5 v.š. karšto vandens
1 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
500g maskarponės sūrio
200g jogurto su agrastais
1 pokelis kivi žėlės + 250ml vandens
1 a.š. želatinos
120-150g cukraus pudros
Papuošimui:
6 kiviai
Biskvitui į kiaušinius supilti karštą (neverdantį) vandenį ir išplakti iki putų. Lėtai plakant pilti cukrų ir dar plakti 2-3min. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, krakmolu ir persijoti. Puse miltų supilti į masę, gerai išmaišyti šaukštu, tada supilti kitą pusę ir vėl gerai išmaišyti. Rudajam biskvitui į miltus įmaišyti kakavos miltelius. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą orkaitės skardą. Kepti 20min, 180C.
Kremui žėlė kartu su želatina supilti į 250ml karšto vandens, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros. Išplakti maskarponės sūrį, jogurtą, cukraus pudrą. Į masę supilti atvėsusią žėlė, gerai išmaišyti ir palikti šaldytuve, kad pradėtų stingti. Ant serviravimo lėkštės dėti biskvito skersmens kepimo formos kraštus, įdėti biskvitą, sukrėsti pradėjusį stingti kremą, išlyginti ir papuošti pjaustytais kiviais. Nakčiai palikti šaldytuve, galutiniai sustingti.
KOMENTARAS: biskvito skersmuo 20cm. vietoj kivių galima naudoti konservuotus persikus, ananasus, tik tada reikia rinktis būtent to vaisiaus skonio jogurtą ir žėlė. Pagrindą galima daryti ne biskvitinį, o sausainių su sviestu, tada gausis nekepamas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą