GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-10
KALĖDINIS SPANGUOLIŲ PADAŽAS (prie mėsos)
5 obuoliai
400g šaldytų spanguolių
100g džiovintų spanguolių
1 citrinos žievelė + sultys
100ml brendžio
4cm imbiero šaknies
6 v.š. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
Obuolius nulupti ir supjaustyti tiesiai į puodą, taip, kad liktų graužtukas. Suberti spanguoles, įtarkuoti citrinos žievelę, įspausti sultis, supilti brendį, įmesti imbiero šaknį, suberti cukrų ir vanilinį cukrų. Puodą užvirti ant maksimaluas karščio ir sumažinus iki pusės virti ~20min. Išimti imbiero šaknį ir supilstyti į iškaitintus stiklainius.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: Gavosi ~1l. Supilsčiau į 200-300ml stiklainėlius ir padovanojau. Jei norite išvirusį padažą dar papildomai galima sugrūsti blenderiu. Įdėjus daugiau cukraus gautųsi labai skani uogienė, na bet mes ir tokią jč sunaudojom ne tik prie mėsos, bet ir prie blynų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą