
5 obuoliai
400g šaldytų spanguolių
100g džiovintų spanguolių
1 citrinos žievelė + sultys
100ml brendžio
4cm imbiero šaknies
6 v.š. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
Obuolius nulupti ir supjaustyti tiesiai į puodą, taip, kad liktų graužtukas. Suberti spanguoles, įtarkuoti citrinos žievelę, įspausti sultis, supilti brendį, įmesti imbiero šaknį, suberti cukrų ir vanilinį cukrų. Puodą užvirti ant maksimaluas karščio ir sumažinus iki pusės virti ~20min. Išimti imbiero šaknį ir supilstyti į iškaitintus stiklainius.

Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: Gavosi ~1l. Supilsčiau į 200-300ml stiklainėlius ir padovanojau. Jei norite išvirusį padažą dar papildomai galima sugrūsti blenderiu. Įdėjus daugiau cukraus gautųsi labai skani uogienė, na bet mes ir tokią jč sunaudojom ne tik prie mėsos, bet ir prie blynų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą