
1 kiaušinis
160g miltų
50g cukraus pudros
40g lengvai pašildyto medaus
1 a.š. sodos
0,5 a.š. malto cinamono
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių
Sumaišyti visus ingridientus ir išminkyti tešlą. Padėti į šaldytuvą mažiausiai 2val. Tešlą iškočioti 2-3mm storio ir išspausti eglutės dalis. Sausainius sudėti ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepti 150C, ~10min (kol lengvai paruduos). Iškepusius ir pilnai atvėsusius dekoruoi baltu šokoladu suformuojant eglutes.

Šaltinis receptas buvo prie formelių.
KOMENTARAS: Tešlą šaldytuve laikyti galima iki 14 dienų. Gavosi 3 eglutės (po 9 sausainius). Dekoravau cukatomis. Tina dovanoti kaip Kalėdinę dovanelę arba papuošti tortą „Medutis“. Kepiau iki Kalėdų likus 14 dienų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą