GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-10

MEDUOLINĖS EGLUTĖS


1 kiaušinis
160g miltų
50g cukraus pudros
40g lengvai pašildyto medaus
1 a.š. sodos
0,5 a.š. malto cinamono
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių

Sumaišyti visus ingridientus ir išminkyti tešlą. Padėti į šaldytuvą mažiausiai 2val. Tešlą iškočioti 2-3mm storio ir išspausti eglutės dalis. Sausainius sudėti ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepti 150C, ~10min (kol lengvai paruduos). Iškepusius ir pilnai atvėsusius dekoruoi baltu šokoladu suformuojant eglutes.

Šaltinis receptas buvo prie formelių.

KOMENTARAS: Tešlą šaldytuve laikyti galima iki 14 dienų. Gavosi 3 eglutės (po 9 sausainius). Dekoravau cukatomis. Tina dovanoti kaip Kalėdinę dovanelę arba papuošti tortą „Medutis“. Kepiau iki Kalėdų likus 14 dienų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą