
450g rupaus malimo ruginių miltų + apibarstymui
100g rupaus malimo kvietinių miltų
300ml šilto vandens
100-150 ml ruginio raugo
2 v.š. saulėgrąžų aliejaus
3 v.š. maistinių rugių sėlenų
5g druskos
1 v.š. cukraus
2 v.š. kmynų
2 v.š. lukštentų saulėgrąžų
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, sėlenas, druską, cukrų, kmynus, saulėgrąžas, supilti aliejų, su vandeniu sumaišytą raugą ir minkyti tešlą (rankas patepus su trupučiu aliejaus). Ji turi būti lengvai minkoma, jei per skysta įdėti daugiau miltų. Suformuoti vieną arba du kepaliukus ir apibarstyti rupaus malimo ruginiais miltais. Paliti pakilti ~4val. Kepti 250C ~10min ir 180C 20-30min. Duonos paviršius sutrūkinėja. Ataušinti ant grotelių.
Kepiau Kūčių stalui:

Šaltinis Daniel Stevens knyga “Naminė duona”
KOMENTARAS: kvietinių miltų, kmynų ir saulėgrąžų originaliame recepte nebuvo, bet man su jais skaniau.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą