GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-10
LAŠIŠOS UŽPILTINĖ
400g karšto rūkymo lašišos
2 vidutinio dydžio morkos
160g žalių alyvuogių be kauliukų
160g juodų alyvuogių be kauliukų
1 vidutinio dydžio mėlynas svogūnas
290g konservuotų kukurūzų (indelis)
Krapų
Užpiltinei:
900ml vandens
30g želatinos
M orkas nuplauti po tekančiu vandeniu, gerai nušveičiant plovimo kempinės šiurkščiąja puse ir virti su lupenimis kol suminkštės (20-30min). Išvirusias atvėsinti, nuluti ir supjaustyti kubeliais. Dalį morkos palikti papuošimui, supjaustyti skiltelėmis ir formele išspausti gėlės formą. Į silikoninę kekso formą dėti morkas, pauošti krapų šakelėmis, supilti kukurūzus (be skysčio), sudėti 0,5 lašišos, žalias alyvuoges, morkas, likusius krapus, likusią lašišą, griežinėliais pjaustytą svogūną, juodas alyvuoges ir užpilti paruošta ir atvėsusia užpiltine. Palikti šaldytuve per naktį, kad galutinai sustingtų.
KOMENTARAS: skanu ir labai sotu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą