GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-01

TROŠKINTA KALAKUTIENA SU DARŽOVĖMIS


600g kalakutienos
150g svogūnų
300g morkų
50g saliero šaknies
0,4-0,5l daržovių sultinio
1 stiklinės miltų
2-4 skiltelės česnako
5 v.š. naminio pomidorų padažo su paprikomis
Prieskonių

Kalakutieną supjaustyti mažais kubeliais, pamarinuoti prieskoniuose. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, morkas šiaudeliais,

česnaką stambiais kubeliais, saliero šaknį sutarkuoti burokine tarka. Marinuotus kalakutienos gabalėlius apvolioti miltuose ir apkepti gilioje keptuvėje, kur troškinsis troškinys. Morkas apkepti su svogūnais ir česnaku, vėliau sudėti saliero šaknį, truputėli pakepti ir sudėti ant mėsos. Supilti sultinį, įberti norimų prieskonių ir troškinti ant lėtos ugnies 20min. Prieš baigiant supilti pomidorų padažą ir dar kelias minutes patroškinti.

KOMENTARAS: skanus, paprastas troškinys su kalakutiena arba kita mėsa.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą