
250g bemielės sluoksniuotos tešlos
50g tepamo varškės sūrio su žalumynais
50g fermentinio sūrio
100g rūkyto kumpio
1 kiaušinis
Sezamo sėklų arba kmynų
Tešlą atšildyti. Truputėli iškočioti, kad nebūtų tokia stora. Fermentini sūrį sutarkuoti burokine tarka. Kumpį supjaustyti mažais kubeliais ir sumaišyti su tepamu sūriu. Tešlą dėti ant koldūnų darymo lentos, uždėti įdaro (fermentinio sūrio arba kumpio su sūriu), uždengti tešla, iškočioti ir apvertus iškratyti iš formos. Sausainius sudėti ant orkaitės skardos išklotos kepimo popieriumi, aptepti kiaušinio plakiniu, apibarstyti sezamo sėklomis arba kmynais ir kepti 180C, 20-25min.
Šaltinis įdėja
KOMENTARAS: greit paruošiami, puikios vaišės netikėtiems svečiams, labai tinka prie alaus.
Nedėti daug įdaro, nes sunku, bus išimti iš formos ir sausainiai plyš.
Jei liks tešlos, ją supjaustyti trikampėliais, ant kiekvieno uždėti po lupto obuolio be sėklų skiltelę, suvynioti, patepti kiaušinio plakiniu ir kepti kartu.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą