GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-01-31

UŽKANDIS SU SŪRIU IR RŪKYTU KUMPIU


250g bemielės sluoksniuotos tešlos
50g tepamo varškės sūrio su žalumynais
50g fermentinio sūrio
100g rūkyto kumpio
1 kiaušinis
Sezamo sėklų arba kmynų

Tešlą atšildyti. Truputėli iškočioti, kad nebūtų tokia stora. Fermentini sūrį sutarkuoti burokine tarka. Kumpį supjaustyti mažais kubeliais ir sumaišyti su tepamu sūriu. Tešlą dėti ant koldūnų darymo lentos, uždėti įdaro (fermentinio sūrio arba kumpio su sūriu), uždengti tešla, iškočioti ir apvertus iškratyti iš formos. Sausainius sudėti ant orkaitės skardos išklotos kepimo popieriumi, aptepti kiaušinio plakiniu, apibarstyti sezamo sėklomis arba kmynais ir kepti 180C, 20-25min.

Šaltinis įdėja

KOMENTARAS: greit paruošiami, puikios vaišės netikėtiems svečiams, labai tinka prie alaus.
Nedėti daug įdaro, nes sunku, bus išimti iš formos ir sausainiai plyš.
Jei liks tešlos, ją supjaustyti trikampėliais, ant kiekvieno uždėti po lupto obuolio be sėklų skiltelę, suvynioti, patepti kiaušinio plakiniu ir kepti kartu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą