GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-01-31

GRANOLA


150g penkių grūdų dribsnių
150g avižinių dribsnių
Priedai:
1 v.š. linų sėmenų
80g saulėgrąžų
30g kokoso drožlių
50g smulkintų migdolų
50g aamulkintų lazdyno riešutų
Geras žiupsnelis druskos
Sirupas:
120g medus
50ml saulėgražų aliejaus
1 a.š. malto cinamono

Dribsnius sumaišyti su priedais. Sirupui skirtus ingridientus pašildyti puode, kad medus ištirptų ir susimaišytų su aliejumi. Sirupą užpilti ant birių produktų ir gerai išmaišyti. Dribsnius paskleisti ant kepimo skardos išklotos kepimo popierimi. Kepti 170C, 15min (kas 5min vis pamaišant).

Šaltinis įdėja

KOMENTARAS: Priedus galima keisti pagal savo norus. Svarbiausia kepant maišyti ir stebėti, kad per daug neapskrustų. Kepu antroje lentynoje nuo apačios.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą