GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-03-14
PYNĖ SU VARŠKE IR OBUOLIAIS
130ml drungno vandens
7g sausų mielių
3 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
2 kiaušiniai
400g miltų
2-3 v.š. tirpinto sviesto
1 a.š. vanilinio cukraus
Įdarui:
360g varškės
5 v.š. cukraus
200g luptų obuolių
1 v.š. vanilinio cukraus
Mieles suberti su cukrumi į vandenį ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Į miltus suberti druską, vanilinį cukrų, supilti suputojusias mieles, sviestą, įmušti kiaušinius ir užminkyti tešlą (10-15min). Padalinti į 3 dalis. Iš kiekvieno iškočioti pailgus lakštus ir ant dviejų per vidurį sudėti varškės įdarą (sumaišyti varškę su cukrumi), o ant vieno obuolių įdarą (obuolius sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su vaniliniu cukrumi). Kiekvieną susukti voleliu, gerai užspausti kraštus, kad neišbėgtų įdaras. Supinti į kasą ir pakildinti ~1val. Iškilusią aptepti kiaušinio plakiniu (nebūtina). Kepti 180C, 25-30min.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Gaunasi labai didelė pynė, ilgių per visą orkaitės kepimo skardą. Tešlos prieš formuojant pynė kildinti nereikia. Prieš kildinant galima aptepti vandeniu ir apibarstyti aguonomis, smulkintais riešutais ar razinomis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą