
450g miltų
250ml šilto vandens
6g sausų mielių
1 a.š. druskos
1 a.š. vanilinio cukraus
4 v.š. cukraus
2 v.š. tirpinto sviesto
Mieles suberti su cukrumi į vandenį ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Į miltus suberti druską, vanilinį cukrų, supilti suputojusias mieles, sviestą ir užminkyti tešlą. Pastatyti 15min į šaldytuvą. Iškočioti virveles ir formuoti baronkytes. Kepti 180C, 15-20min.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: Idealios vaikams. Greitai pagaminamos ir daug skanesnės nei pirktinės. Vietoj paprasto sviesto pabandžiau dėti sviestą ghi, tai gavosi dar minkštesnės ir skanesnės. Gaunasi 2 orkaitės skardos. Galima suformuotas aptepti vandeniu ir apibarstyti aguonomis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą