GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-03-19
BARONKYTĖS
450g miltų
250ml šilto vandens
6g sausų mielių
1 a.š. druskos
1 a.š. vanilinio cukraus
4 v.š. cukraus
2 v.š. tirpinto sviesto
Mieles suberti su cukrumi į vandenį ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Į miltus suberti druską, vanilinį cukrų, supilti suputojusias mieles, sviestą ir užminkyti tešlą. Pastatyti 15min į šaldytuvą. Iškočioti virveles ir formuoti baronkytes. Kepti 180C, 15-20min.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: Idealios vaikams. Greitai pagaminamos ir daug skanesnės nei pirktinės. Vietoj paprasto sviesto pabandžiau dėti sviestą ghi, tai gavosi dar minkštesnės ir skanesnės. Gaunasi 2 orkaitės skardos. Galima suformuotas aptepti vandeniu ir apibarstyti aguonomis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą