GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-03-19

TRAPŪS RIESTAINIAI


250g sviesto
1801g cukraus
2 kiaušiniai
450g miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. vanilinio cukraus

Sviestą sutarkuoti burokine tarka vis mirkant į miltus. Suberti cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinius ir išmaišyti iki vientisos masės, supilti likusius miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išminkyti tešlą. Tešlą padėti į šaldytuvą mažiausiai 30min. Iškočioti piršto storio volelius, suformuoti riestainėlius, vieną pusę apvolioti cukruje, kitą pusę dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. 180C, ~12min.

Šaltinis originalus receptas

KOMENTARAS: kepiau 170C (su ventiliatoriumi), ~15min iškart abi skardas. Cukruje nevoliojau ir be jo buvo labai skanūs, kaip iš vaikystės pirkti valgykloje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą