GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-03-21
MIELINĖS BANDELĖS (BANDELĖ) SU OBUOLIŲ ĮDARU
190g miltų
100ml šilto pieno
5g sausų mielių
Žiupsnelis druskos
1 a.š. vanilinio cukraus
30g cukraus
25g sviesto
Įdarui:
400g obuolių (be odos ir šerdžių)
3 a.š. cukraus
30g sviesto
1 a.š. cinamono
Aptepimui:
1 v.š. pieno
Cukraus
Mieles suberti su cukrumi į pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Į miltus suberti druską, vanilinį cukrų, supilti suputojusias mieles, tirpintą sviestą ir užminkyti tešlą. Pakildinti dvigubai (~1val).
Kol kyla tešla pasidaryti įdarą. Obuolius supjaustyti kubeliais. Suberti į puodą kartu su cukrumi, cinamonu ir sviestu ir pakaitinti kelias min. Ataušinti.
Pakilusią tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalo, išspausti apskritimus, uždėti įdaro ir suformuoti bandeles arba iškočioti lakštą, per vidurį sudėti visą įdarą ir užlenkti kraštus.
Uždengti maistine plėvele ir pakildinti ~40min. Aptepti pienu, apibarstyti cukrumi ir kepti 180C, 15-25min. Atvėsusias galima apibarstyti cukraus pudra.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: neturėjau kada formuoti bandelių, todėl padariau vieną didelę (30cm*12cm).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą