GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-03-29

TORTAS „MORKYTĖ“


90g miltų
200g smulkiai tarkuotų morkų
40g kokoso drožlių
70g rudojo cukraus
2 kiaušiniai
70ml saulėgrąžų aliejaus
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. sodos
0,5 citrinos žievelės
1 v.š. citrinos sulčių
Kremui:
125g philadelphia sūrio
200g grietinėlės
2 v.š. cukraus pudros
1 v.š. citrinos sulčių
Papuošimui:
0,5 citrinos žievelės
Sauja džiovintų papajų

Aliejų sumaišyti su cukrumi iki vientisos masės. Įmušti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti. Suberti sumaišytus miltus, kartu su kepimo milteliais, soda ir druska. Atsargiai išmaišyti, kad neliktų sausų miltų. Į tešlą įmaišyti morkų, kokoso drožlių ir citrinos žievelės su sultimis mišinį. Kepti 160C, 45min. Biskvitą atvėsinti.
Kremui sūrį išplakti su cukraus pudra. Atskirai išplakti grietinėlę kartu su citrinos sultimis iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į sūrio masę.
Biskvitą aptepti kremu ir papuošti.

KOMENTARAS: Labai skanus, o morkų visai nesijaučia. Man pasirodė per daug kremo, todėl biskvitą perpjoviau į dvi dalis, nors nepavyko to gražiai padaryti, nes biskvitas plonas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą