
90g miltų
200g smulkiai tarkuotų morkų
40g kokoso drožlių
70g rudojo cukraus
2 kiaušiniai
70ml saulėgrąžų aliejaus
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. sodos
0,5 citrinos žievelės
1 v.š. citrinos sulčių
Kremui:
125g philadelphia sūrio
200g grietinėlės
2 v.š. cukraus pudros
1 v.š. citrinos sulčių
Papuošimui:
0,5 citrinos žievelės
Sauja džiovintų papajų
Aliejų sumaišyti su cukrumi iki vientisos masės. Įmušti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti. Suberti sumaišytus miltus, kartu su kepimo milteliais, soda ir druska. Atsargiai išmaišyti, kad neliktų sausų miltų. Į tešlą įmaišyti morkų, kokoso drožlių ir citrinos žievelės su sultimis mišinį. Kepti 160C, 45min. Biskvitą atvėsinti.
Kremui sūrį išplakti su cukraus pudra. Atskirai išplakti grietinėlę kartu su citrinos sultimis iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į sūrio masę.
Biskvitą aptepti kremu ir papuošti.

KOMENTARAS: Labai skanus, o morkų visai nesijaučia. Man pasirodė per daug kremo, todėl biskvitą perpjoviau į dvi dalis, nors nepavyko to gražiai padaryti, nes biskvitas plonas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą