GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-03-29

KIAULIENOS SPRANDINĖ KEPTA ORKAITĖJE


700-800g kiaulienos sprandinės
1 svogūnas
1 mažytė morka
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. citrinos sulčių
6-8 v.š. pomidorų padažo
Prieskoniai: druska, pipirai, česnakų granulės

Mėsą supjaustyti juostomis paliekant 1-2cm nedapjautą iki galo. Apiberti prieskoniais gerai įtrinant įpjovas. Į kiekvieną įpjovą įpilti pomidorų padažo ir įdėti po griežinėlį svogūno, bei morkos. Visą gabalą aplaistyti aliejaus ir citrinos sulčių mišiniu. Kepti kartu su bulvėmis uždengus folija 200C 30min ir nuėmus foliją dar ~40min.

KOMENTARAS: Ant viršaus galima dar uždėti 4 v.š. cukinijų ir moliūgų padažo, tada sprandinė bus sultingesnė. Vietoj pomidorų padažo į įpjovas galima įdėti pomidorų griežinėlius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą