
200g naminio 82% sviesto
Kaitinti sviestą puode su dvigubu dugnu ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Kai į jo paviršių iškils baltos putos, liepsną visiškai sumažinti. Puodą palikti atidengtą. Atsargiai nugriebti paviršiuje susidariusias putas. Žiūrėti, kad sviestas neprisviltų, nes tada skleis nemalonų kvapą ir patamsės. Ghi turėtų būti aukso spalvos ir tokio skaidrumo, kad matytųsi puodo dugnas. Ghi per piltuvėlį išklotą merle atsargiai supilti į stiklinį arba molinį indą ir neuždengus atvėsinti iki kambario temperatūros. Jei bus saugomas ilgesnį laiką sandariai uždaryti ir palikti vėsioje vietoje. Naudojamą laikyti kambario temperatūroje. Imant jį iš taros šaukštas t.b. svarus ir sausas.

Šaltinis aprašymas
KOMENTARAS: Nugriebtus ir ant puodo dugno nusėdusius tirščius galima dėti į troškintas daržoves, sriubas ir kruopas. Kiek laiko gaminti ghi, priklauso nuo jo kiekio: 200g – 6-8min, 1kg - ~1val.
Iš patirties galiu pasakyti, kad labai priklauso nuo sviesto kokybės, iš naminio nebandžiau daryti, tik iš pirktinio. Ne visada susidaro putos. Virimo laiką stebėkite, nes priklauso koks puodas. Aš kaitinu ant elektrinės viryklės 2 padalos iš 9.
Labai skanūs miltiniai blynai ir omletai kepami ant šio sviesto, taip pat gerą skonį duoda košėms, sūnus labai mėgsta tiesiog užteptą ant batono.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą