GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-03-30
TINGINIŲ CEPELINAI
580 gr. 9% varškės
14 v.š. manų kruopų
4 v.š. bulvių krakmolo
1 kiaušinis
40-50ml vandens
Druskos
Įdarui:
250-300g maltos kiaulienos
1 mažas svogūnas
Prieskonių
Apvoliojimui:
2 v.š. krakmolo
Svogūną sutarkuoti smulkia tarka, kad gautųsi kaip košelė ir sumaišyti su malta mėsa ir prieskoniais. Apkepti keptuvėje.
Visus produktus skirtus tešlai išmaišyti dubenyje ir minkant įpilti šiek tiek vandens, kad masė taptu lipnesnė. Tešlą padalinti į 8 dalis, išploti, dėti po šaukštą įdaro, suformuoti cepeliną, apvolioti šiek tiek krakmole ir dėti į pasūdytą verdantį vandenį. Nuo cepelinų iškilimo į viršų virti apie 8-10 min.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: greitai pagaminami, sotūs ir skoniu panašūs į virtų bulvių cepelinus. Vaikams darau be įdaro tiesiog suformuoju kamuoliukus ir išvirusius pagardinu grietine, o suaugusiems padarau mėsos padažą, taip dar greičiau, nei formuoti cepelinus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą