
580 gr. 9% varškės
14 v.š. manų kruopų
4 v.š. bulvių krakmolo
1 kiaušinis
40-50ml vandens
Druskos
Įdarui:
250-300g maltos kiaulienos
1 mažas svogūnas
Prieskonių
Apvoliojimui:
2 v.š. krakmolo
Svogūną sutarkuoti smulkia tarka, kad gautųsi kaip košelė ir sumaišyti su malta mėsa ir prieskoniais. Apkepti keptuvėje.
Visus produktus skirtus tešlai išmaišyti dubenyje ir minkant įpilti šiek tiek vandens, kad masė taptu lipnesnė. Tešlą padalinti į 8 dalis, išploti, dėti po šaukštą įdaro, suformuoti cepeliną, apvolioti šiek tiek krakmole ir dėti į pasūdytą verdantį vandenį. Nuo cepelinų iškilimo į viršų virti apie 8-10 min.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: greitai pagaminami, sotūs ir skoniu panašūs į virtų bulvių cepelinus. Vaikams darau be įdaro tiesiog suformuoju kamuoliukus ir išvirusius pagardinu grietine, o suaugusiems padarau mėsos padažą, taip dar greičiau, nei formuoti cepelinus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą