
Lietinių tešla:
160g miltų
350ml pieno
1 kiaušiniais
1 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
30ml aliejaus
Aptepti:
20g sviesto
Įdarui:
400g riebios varškės
2 kiaušiniai
30g sviesto
50g cukraus
1 a.š. vanilininio cukraus
Padažui:
100ml pieno
1 kiaušinis
25g cukraus
Apibarstymui:
Cukraus pudros
Visus produktus skirtus lietiniams išplakti iki vientisos masės. Masė turi gautis jogurtinės grietinės tirštumo. Gerai įkaitinti keptuvę ir patepti aliejumi tik tiek, kad būtų sudrėkinta, pilti didelį šaukštą tešlos, paskleisti keptuvėje ir blyną apkepti iš abiejų pusių. Iškepusį kol dar nespėjo atvėsti aptepti sviestu, tada blynai bus tamprūs ir neplyš vyniojant.
Įdarui kiaušinių trynius atskirti nuo baltymo. Iki baltumo išsukti trynius su sviestu, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Įmaišyti į varškę. Gautą masę sudėti ant baltymų išplaktų iki standžių putų ir išmaišyti.
Gautu įdaru ištepti lietinius, suvynioti į ritinėlius ir glaudžiai sudėti į kepimo indą.
Padažui kiaušinius išplakti su pienu, cukrumi ir aplieti lietinius. Kepti 200C, 20min.
Šaltinis Darbštuolės geriausi receptai „blynai ir lietiniai“ (2010m)
KOMENTARAS: darbo nemažai, bet labai skanu. Į įdarą dar papildomai dėjau bananą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą