GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-03-08

KOTLETUKAI TROŠKINTI SU POMIDORAIS


400-500g faršo
100g varškės
1 mažas kiaušinis
2 skiltelės česnako
Prieskoniai
Apvoliojimui:
Miltai
Troškinimui:
700g (stiklainis) vyšninių pomidorų savo sultyse

Sumaišyti faršą, varškę, kapotas česnako skilteles, įmušti kiaušinį, suberti prieskonius ir suformuoti vieno valgomo šaukšto dydžio kotletukus, apvolioti miltuose ir apkepti keptuvėje. Supilti pomidorus su visomis sultimis ir dar patroškinti 10-15min. uždengus dangčiu.

KOMENTARAS: Gaunasi labai minkšti kotletukai. Galima formuoti ir daug mažiukų arba papildomai troškinant įdėti konservuotų pupelių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą