
Vyniotiniui:
4 kiaušiniai
4 v.š. cukraus
4 v.š. miltų
Vyniotinio sutepimui:
6-8 v.š. serbentų uogienės
Kremas:
500 ml grietinėlės
500 ml jogurto su miško uogomis
150 g cukraus
30 g želatinos
100 ml vandens
Papuošimas:
400ml plakamosios grietinėlės
1 v.š. cukraus pudros
Serbentai
Biskvitui kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Atsargiai išmaišyti tešlą iki vientisos masės. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos, paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti 180 C, 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto suvynioti ir atvėsinti. Sutepti uogiene, vėl suvynioti ir supjaustyti 1cm storio griežinėliais.
Želatiną išmaišyti vandenyje ir palikti, kad išbrinktų. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki tirštų putų, įmaišyti jogurtą, toliau plakti, kol susimaišys, tačiau neperplakti, nes tada grietinėlė gali sukristi. Išbrinkintą želatiną ištirpinti, perkošti, ataušinti iki kambario temperatūros. Toliau maišant jogurto – grietinėlės masę, įmaišyti želatiną.
24cm skersmens formos žiedą dėti ant serviravimo lėkštės šonus išdėlioti vyniotinio griežinėlius, likusiais iškloti dugną. Supilti kremą ir išlyginti paviršių. Dėti į šaldytuvą maždaug 4 valandoms. Kai kremas sustings, nuimti formos žiedą, papuošti plakta grietinėle, apibarstyti serbentais.


Šaltinis kremo originalus receptas
KOMENTARAS: neriebus, gaivus tortas. Galite dėti savo mėgstamą uogienę, mėgstamo skonio jogurtą ir puošti įvairiomis uogomis. Kai viriau uogienė (receptas) pamiršau palikti serbentų papuošimui, todėl teko puošti spanguolėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą