GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-03-07

TORTAS „JOGURTINIS MUSAS“


Vyniotiniui:
4 kiaušiniai
4 v.š. cukraus
4 v.š. miltų
Vyniotinio sutepimui:
6-8 v.š. serbentų uogienės
Kremas:
500 ml grietinėlės
500 ml jogurto su miško uogomis
150 g cukraus
30 g želatinos
100 ml vandens
Papuošimas:
400ml plakamosios grietinėlės
1 v.š. cukraus pudros
Serbentai

Biskvitui kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Atsargiai išmaišyti tešlą iki vientisos masės. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos, paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti 180 C, 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto suvynioti ir atvėsinti. Sutepti uogiene, vėl suvynioti ir supjaustyti 1cm storio griežinėliais.
Želatiną išmaišyti vandenyje ir palikti, kad išbrinktų. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki tirštų putų, įmaišyti jogurtą, toliau plakti, kol susimaišys, tačiau neperplakti, nes tada grietinėlė gali sukristi. Išbrinkintą želatiną ištirpinti, perkošti, ataušinti iki kambario temperatūros. Toliau maišant jogurto – grietinėlės masę, įmaišyti želatiną.
24cm skersmens formos žiedą dėti ant serviravimo lėkštės šonus išdėlioti vyniotinio griežinėlius, likusiais iškloti dugną. Supilti kremą ir išlyginti paviršių. Dėti į šaldytuvą maždaug 4 valandoms. Kai kremas sustings, nuimti formos žiedą, papuošti plakta grietinėle, apibarstyti serbentais.


Šaltinis kremo originalus receptas

KOMENTARAS: neriebus, gaivus tortas. Galite dėti savo mėgstamą uogienę, mėgstamo skonio jogurtą ir puošti įvairiomis uogomis. Kai viriau uogienė (receptas) pamiršau palikti serbentų papuošimui, todėl teko puošti spanguolėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą