
170g miltų
35g cukraus pudros
100g šalto margarino
2 v.š. šalto vandens
Žiupsnelis druskos
Karamelei:
0,5 skardinės Rududu
1 v.š. sviesto
Riešutiniam sluoksniui:
200g žemės riešutų be luobelės
2 v.š. cukraus
Šokoladiniam sluoksniui:
100g pieniško šokolado
100g juodojo šokolado
1 v.š. sviesto
Į miltus sudėti tarkuotą margariną ir gerai rankom išminkyti ,kol gausis trupiniai. Padaryti duobutę ir sudėti druską, cukraus pudrą ir vandenį, išminkykite tešlą. Tešlos ilgai neminkyti, suformuoti rutulį ir dėti į šaldytuvą valandai. Iškloti tešlą plonu sluoksniu per skardą, subadyti šakute ir kepti 180C, 20 minučių.
Rududu ir sviestą dėti į dubenį, statyti ant vandens ir kaitinti maišant, kol taps skysta, lygia karamele. Dėti ant iškeptos tešlos.
Riešutus apskrudinti keptuvėje ir prieš baigiant apibarstyti cukrumi, išmaišyti ir nukelti nuo ugnies. Apibarstyti Rududu sluoksnį.
Šokoladą taip pat ištirpinti su sviestu ir apipilti riešutus.
Dėti į šaldytuvą kelioms valandom, kad atvėstų. Supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.

KOMENTARAS: Pavojingai skanu. Skardos dydis 30cm*22cm. Puiki dovana smaližiui – tiesiog apipjaustyti kraštus ir supakuoti, kaip didelį šokoladą. Kad pjaustant šokoladas nebyrėtų pjaustyti dar nepilnai sušalusį ir dar palaikyti šaldytuve, kol galutinai sustings.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą