GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-03-07
PYRAGĖLIAI „SNICKERS“
170g miltų
35g cukraus pudros
100g šalto margarino
2 v.š. šalto vandens
Žiupsnelis druskos
Karamelei:
0,5 skardinės Rududu
1 v.š. sviesto
Riešutiniam sluoksniui:
200g žemės riešutų be luobelės
2 v.š. cukraus
Šokoladiniam sluoksniui:
100g pieniško šokolado
100g juodojo šokolado
1 v.š. sviesto
Į miltus sudėti tarkuotą margariną ir gerai rankom išminkyti ,kol gausis trupiniai. Padaryti duobutę ir sudėti druską, cukraus pudrą ir vandenį, išminkykite tešlą. Tešlos ilgai neminkyti, suformuoti rutulį ir dėti į šaldytuvą valandai. Iškloti tešlą plonu sluoksniu per skardą, subadyti šakute ir kepti 180C, 20 minučių.
Rududu ir sviestą dėti į dubenį, statyti ant vandens ir kaitinti maišant, kol taps skysta, lygia karamele. Dėti ant iškeptos tešlos.
Riešutus apskrudinti keptuvėje ir prieš baigiant apibarstyti cukrumi, išmaišyti ir nukelti nuo ugnies. Apibarstyti Rududu sluoksnį.
Šokoladą taip pat ištirpinti su sviestu ir apipilti riešutus.
Dėti į šaldytuvą kelioms valandom, kad atvėstų. Supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
KOMENTARAS: Pavojingai skanu. Skardos dydis 30cm*22cm. Puiki dovana smaližiui – tiesiog apipjaustyti kraštus ir supakuoti, kaip didelį šokoladą. Kad pjaustant šokoladas nebyrėtų pjaustyti dar nepilnai sušalusį ir dar palaikyti šaldytuve, kol galutinai sustings.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą