GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-29
DESERTAS „KARAMELINĖ ŠIRDIS“
200g grietinės
6 sausainiai arba meduoliai
3-4 v.š. cukraus pudros
1 vidutinio dydžio bananas
Viršuj:
150g plakamosios grietinėlės
1 v.š. cukraus pudros
Karamelinė širdis:
1 sauja žemės riešutų be luobelių
0,5 v.š. cukraus
Grietinę išmaišyti su cukraus pudra. Į ją mirkyti sausainių gabalėlius ir dėlioti į norimą indą, sluoksniais dėti griežinėliais pjaustytą bananą, taip, kad jei dėsit į stiklinį indą jo nesimatytų. Viršų papuošti grietinėle išplakta su cukraus pudra. Riešutus apkepinti keptuvėje, baigus apibarstyti cukrumi ir nukėlus nuo išmaišyti. Atvėsinti ir ant grietinėlės suformuoti širdelę.
KOMENTARAS: sotus ir riebus desertas skirtas šv. Valentino dienai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą