
250 ml pieno
2 a.š. sausų mielių
60g cukraus
450 - 500 g miltų
75 g minkšto sviesto
½ a. š. druskos
Įdarui:
2 v.š. minkšto sviesto
2 v.š. malto cinamono
2 v.š. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
Aptepimui:
1 kiaušinio trynys
2 v. š. pieno
Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti 10 minučių, kad suputotų. Suberti druską. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 minučių), uždengti ir šiltai kildinti apie valandą, kol pakils dvigubai. Tešlą paminkyti ir iškočioti keturkampį. Aptepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile. Suvynioti tešlą kaip vyniotinį, gerai užspausti kraštus ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais. Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir dar pakildinti 30 - 40 minučių. Bandeles per centrą prispausti šaukšto kotu, patepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti cukrumi. Kepti 220C, ~15min, kol gražiai apskrus.

Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: Minkštos ir skanios bandelės. Laikau uždarame inde, kad neapdžiūtų. Skanios išlieka 3 dienas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą