GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-27
ČILI SRIUBA
500g jautienos faršo
1 skardinė konservuotų raudonų pupelių
1 didelė skardinė konservuotų pomidorų be odelės savo sultyse
1 mažas svogūnas
1 maža raudona paprika
4 česnako skiltelės
Druskos
Čili prieskonių
Fermentinio sūrio
Faršą apkepti, sudėti į puodą kur troškinsis sriuba. Svogūną su paprika supjaustyti kubeliais ir apkepti keptuvėje, kur prieš tai kepė faršas. Sudėti į puodą. Sudėti nusunktas pupeles, supilti pomidorus su visomis sultimis, išspausti česnako skilteles, suberti druską, čili pipirą ir troškinti ~20min. Išvirusią sriubą sublenderiuoti, supilstyti į lėkštes ir apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu. Prie sriubos labai tinka česnako ir sviesto mase apteptas ir apkeptas orkaitėje batonas.
KOMENTARAS: čili pipiro dėti pagal savo skonį. Aš naudoju uoginę papriką, kurios dedu 1-1,5v.š. Jei trūksta aštrumo galite įsiberti į lėkštę. Ši sriuba labai geras antigripinas šaltu metų laiku.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą