GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-27

KARŠTAS LAVAŠAS SU ĮDARU


4 dideli lavašo lapai
3 dideli pomidorai
1 kg kiaulienos arba jautienos faršo
2 dideli mėlyni svogūnai
1 didelė raudona paprika
300-400g fermentinio sūrio
8 marinuoti agurkai
8 v.š. česnakinio majonezo
Prieskonių
Padažui:
1 stiklinė pomidorų padažo
1 stiklinė majonezo

Keptuvėje su prieskoniais apkepti faršą. Lavašą ištepti padažu, sudėti faršą, pjaustytus pomidorus, agurkus, svogūnus, papriką, užtarkuoti sūrio, apipilti česnakiniu padažu ir susukti į keturkampį tam, kad kepant neišbėgtų susidariusios sultys. Sudėti į orkaitės skardas išklotas folija ir kepti 200C, 20-25min.

KOMENTARAS: lygiomis dalimis naudojau kiaulienos ir jautienos faršą. Gaunasi 8vnt.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą