GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-27

NAMINIAI KARAMELINIAIS LEDAI SU PRIEDAIS


300g plakamosios grietinėlės
2/3 skardinės Rududu
25ml pieno
40g sausainių
30g kepintų graikiškų riešutų
3 karameliniai saldainiai arba juodas smulkintas šokoladas

Rududu sudėti į puodą, supilti pieną ir pamaišant kaitinti kol pasidarys vientisa mase be gumuliukų. Atvėsinti. Mažais gabalėliais sulaužyti sausainius. Supjaustyti karamelinius saldainius. Iki standumo išpakti giretinėlę. Į ją sudėti atvėsusią Rududu masę, sausainius, riešutus, saldainius ir išmaišyti iki vientisos masės. Supiltyti į vienkartinius 200ml puodelius. Nakčiai pastatyti į šaldiklį.

KOMENTARAS: tikras atradimas karamelinių ledų megėjams. Apie kalorijas geriau negalvoti :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą