
400g miltų
7g sausų mielių
1 v.š. cukraus
250ml šilto vandens
1 a.š. druskos
1 a.š. česnako granulių
1 a.š. baziliko
3 v.š. alyvuogių aliejaus
Vandenyje ištirpinti mieles su cukrumi, kol suputos. Dubenyje sumaišyti miltus, prieskonius, druską ir aliejų, supilti mieles, išmaišyti šaukštu, vėliau minkyti rankomis ~10min. Tešla paliekama šiltai kol padrigubės. Iškilusią tešlą dar kartą išminkyti ir iškočioti 30-35cm skersmens paplotį. Sudėti norimus priedus ir kepti 200C, ~20min.
Šaltinis originalus receptas

Galimas įdaras:
80g rūkytos lašišos
50g žalių alyvuogių be kauliuko
2-3 v.š. moliūgo/cukinijų padažo
150-200g fermentinio sūrio
3v.š. pomidorų padažo
KOMENTARAS: Minkštas, purus picos palotis. Paeksperimentavau su įdarui, tai labai patiko.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą