GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-24

STORAPADĖ PICA


400g miltų
7g sausų mielių
1 v.š. cukraus
250ml šilto vandens
1 a.š. druskos
1 a.š. česnako granulių
1 a.š. baziliko
3 v.š. alyvuogių aliejaus

Vandenyje ištirpinti mieles su cukrumi, kol suputos. Dubenyje sumaišyti miltus, prieskonius, druską ir aliejų, supilti mieles, išmaišyti šaukštu, vėliau minkyti rankomis ~10min. Tešla paliekama šiltai kol padrigubės. Iškilusią tešlą dar kartą išminkyti ir iškočioti 30-35cm skersmens paplotį. Sudėti norimus priedus ir kepti 200C, ~20min.

Šaltinis originalus receptas

Galimas įdaras:
80g rūkytos lašišos
50g žalių alyvuogių be kauliuko
2-3 v.š. moliūgo/cukinijų padažo
150-200g fermentinio sūrio
3v.š. pomidorų padažo

KOMENTARAS: Minkštas, purus picos palotis. Paeksperimentavau su įdarui, tai labai patiko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą