

100g sviesto arba margarino
1 stiklinė cukraus
4 v.š. medaus
3 kiaušiniai
4,5-5 stiklinės miltų
2 a.š. sodos (nugesintos actu)
Kremas:
1,3l grietinėlės
6-7v.š. cukraus pudros
4-5v.š. citrinos sulčių + žievelė
Vandens vonelėje įdėtame dideliame dubenyje maišyti ir ištirpinti sviestą, medų, kiaušinius, cukrų, gerai išmaišyti, kai masė sušils supilti gesintą sodą ir dubenį nuėmus supilti miltus. Jų reikia tiek, kad būtų minkoma tešla (nepadauginti miltų). Geriau minkštesnė tešla (turi padėjus nususileisti). Kočioti šiltą tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Iškočioti 2-3cm storio lakštą, dėti ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos ir kepti 220C, ~3min (kol pasidarys šviesiai rudas). Iškepęs paplotis kol dar karštas apipjaustomas uždėjus norimo skersmens lėkšte. Iš likusių apipjovimų padaryti trupinius.

Kremui į grietinelę supilti cukraus pudrą ir plakti mikseriu iki standumo, palaipsniui supilti citrinos sultis ir suberti žieveles. Kremas t.b. saldžiarūgstis.
Pertepti torto lakštus kremu, viršų ir šonus taip pat aptepti kremu ir apibarstyti trupiniais.

Šaltinis E. Račiūnienė „Sau ir svečiams“ (1989m)
KOMENTARAS: originaliame recepte kremui naudojama 1l grietinės, 2 v.š. želatinos ir 4 v.š. grietinėlės želatinai ištirpinti. Bet kadangi aš dariau neapvalios formos, tai pabijojau, kad kremas išbegs per kraštus. Jei kepti apvalius 24cm skersmes lakštus gausis 10vnt.
Mano tortas svėrė 2,7kg.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą